Ajankohtaista

Agilityn alkeiskurssi 09/2018

 

YLÖKK järjestää agilityn alkeiskurssin 09/2018 alkaen. Katso lisätiedot täältä.

 

 

Agilitykisat 13.-14.10.2018

 

Tervetuloa Agikisoihin Pinotielle 13.-14.10.  Alta löydät kisakirjeen ja lähtölistat

 

 

 

Haku

Tiedotukset

Yleiset tiedotukset toimikunnan toiminnasta

Haku tokon piirinmestaruus kisaan

Haku Ylökkin tokon Pohjois-Hämeen kennelpiirin mestaruuskilpailun joukkuekisaan 15.8. mennessä. Piirinmestaruuskisat järjestetään 15.9. Tampereella. Samana päivänä ratkaistaan sekä yksilö- että joukkuemestaruudet. Ylökkin joukkueeseen hakevan ohjaajan on oltava Ylöjärven Koirakerhon jäsen ja koiran on oltava Suomen Kennelliiton rekisterissä. Joukkue valitaan pisteiden, viimeaikaisen kisamenestyksen ja seura-aktiivisuuden mukaan.

Joukkue koostuu kolmesta koirakosta, joista yksi kisaa evl-/voittajaluokassa ja kaksi alo-/avo-luokassa. Jos olet kiinnostunut edustamaan Ylökkiä joukkuekisassa, ilmoittaudu pk-toko-toimikunnalle (pk-toko-toimikunta(at)ylokk.net) lähettämällä koirasi tiedot ja kopio kisakirjasta 15.8. mennessä. Joukkueeseen etusijalla ovat valmennusryhmän jäsenet, mutta myös muut ovat tervetulleita!

Haku rally-tokon piirinmestaruus kisaan

Haku Ylökkin rally-tokon Pohjois-Hämeen kennelpiirin mestaruuskilpailun joukkueeseen 30.4.2018 mennessä
Rally-tokon Pohjois-Hämeen kennelpiirin mestaruuskilpailu järjestetään su 10.6.2018 Yöjärvellä. Kilpailun järjestää Ylöjärven Koirakerho ry.
Samana päivänä ratkaistaan sekä yksilö- että joukkuemestaruudet.
Ylökkin joukkueeseen hakevan ohjaajan on oltava Ylöjärven Koirakerhon jäsen ja koiran on oltava Suomen Kennelliiton rekisterissä. Joukkue valitaan pisteiden, viimeaikaisen kisamenestyksen ja seura-aktiivisuuden mukaan.
Jos haluat Ylökkin joukkueeseen lähetä tiedot (huom. koiran virallinen nimi) 30.4.2018 mennessä pk-tokotoimikunnalle (pk-toko-toimikunta (at)ylokk.net)
Mikäli koiran kaikki kilpailutulokset eivät näy KoiraNet:in tiedoissa, lähetä kopio tai valokuva koiran kilpailukirjasta ilmoittautumisesi mukana.

Joukkueeseen valitaan max. 5 koirakkoa. Joukkue voi muodostua kahdesta mestari- tai voittajaluokan koirakosta sekä kolmesta avoimen- tai alokasluokan koirakosta. Joukkueella voi olla kaksi varakoiraa, joista yksi alempiin luokkiin ja yksi ylempiin luokkiin. Joukkueen minimivaatimus on yksi ylemmän ja kaksi alemman luokan koiraa. 

Piirinmestaruuskisan säännöt: https://www.kennelpiiri.fi/sites/default/files/attachments/lappi/p-h_rally-tokon_saannot_2015_alkaen.pdf

Haku Tokon SM-kisoihin

 

Tokon SM-kisat järjestetään 18.-19.8.2018 Limingalla. Ylökk etsii nyt joukkuekisasta kiinnostuneita tokoilijoita. Joukkueessa on sekä alempien luokkien (alo ja avo) koiria kuin ylempien luokkienkin (voi ja evl). Kaikenkaikkiaan koiria saa olla 6kpl (2 alo, 2 avo ja 2 voi/evl), pienin joukkuekoko on 3kpl (1 alo, 1 avo ja 1 voi/evl). Etusijalla joukkueeseen valittaessa ovat valkkuryhmäläiset. Jos olet kiinnostunut edustamaan Ylökkiä elokuussa, laita postia pk-toko-toimikunnalle (pk-toko-toimikunta(at)ylokk.net). Mainitse viestissäsi koirasi aiemmat tulokset. Haku päättyy 27.5.2018. Osallistumisoikeus ja lisätiedot http://tokosm2018.fi/

 

Haku rally-tokon SM-kisoihin

Rally-tokon SM-kilpailut 2018
Rally-tokon SM-kilpailut järjestetään Tampereella 1.9.2018 kilpailut järjestää Tampereen Seudun koirakerho ry ja kilpailupaikka on Tamsk-halli. Ylöjärven koirakerho kerää joukkueen SM-kisoihin. Osallistuvan ohjaajan tulee olla Ylöjärven koirakerho ry:n jäsen. Yhdistys maksaa joukkueen osallistumismaksut ja kilpailijoiden osallistumismaksut.

Päästäkseen joukkueeseen koiralla tulee olla vähintään yksi hyväksytty tulos siihen kilpailuluokkaan johon hakee. Hakemalla sitoutuu pitämään kilpailuoikeuden kyseiseen luokkaan SM-kisoihin asti, eli koulutustunnusta ei saa hankkia ilmoittautumisen ja kilpailun välisenä aikana, poikkeuksena RTK4.

Joukkueeseen kuuluu enintään 5 varsinaista koiraa ja 2 varakoiraa. Varsinaisista koirakoista 2-3 ovat alempien luokkien (ALO/AVO) ja 1-2 kpl ylempien luokkien (VOI/MES) koiria. Lisäksi joukkueeseen voidaan valita varalle yksi alempien ja yksi ylempien luokkien koirakko. Ilmoitathan hakemuksessa oletteko käytettävissä myös varalle. Ennen ilmoittautumista tutustu osallistumisoikeuteen tästä


Jos hakijoita on enemmän kuin paikkoja, ratkaistaan joukkueeseen mahtuminen korkeimman saavutetun pistemäärän perusteella siitä luokasta, johon koira hakee. Tarvittaessa katsotaan keskiarvo sekä haettavasta luokasta, että edeltävästä. Ohjaaja voi kisata useammalla koiralla samassa joukkueessa, mutta joukkue kasataan kuitenkin niin, että mahdollisimman moni ohjaaja pääsee mukaan.

Kilpailun virallinen ilmoittautumisaika on 1.7-15.7.2018

 

Hae joukkueeseen 1.6-1.7.2018  otsikolla ”Rally-toko SM 2018” osoitteeseen

pk-toko-toimikunta (at) ylokk.net

Laita postiin mukaan seuraavat tiedot ja kopio kisakirjasta:

Koiran virallinen nimi
Koiran kutsumanimi
Koiran rekisterinumero
Koiran rotu
Koiran kisaluokka (ALO/AVO/VOI/MES)

Linkki koiranettiin
Ohjaajan nimi
Omistajan nimi
Ohjaajan/ilmoittajan puhelin
Ohjaajan/ilmoittajan sähköpostiosoite

 

 

 

Ylöjärven koirakerho on päättänyt perustaa tokon valkkuryhmän.  

Valkkuryhmässä ei ole erikseen kouluttajaa vaan treenaajat kouluttavat toinen toistaan. Ryhmän maksimikoko on 6 koirakkoa ja minimi 4 koirakkoa.
Ryhmään pääsyn kriteerit ovat: tavoitteellisesti treenaava, on osattava kouluttaa koiraansa, on osattava auttaa ryhmän jäseniä, koiran yleishallinta oltava kunnossa, koira ei saa olla agressiivinen muita koiria kohtaan. 
Ryhmäläiset sitoutuvat edustamaan Ylökkiä arvokisoissa ja osallistumaan Ylökkin joukkueisiin.
Treenipäivä perjantai klo 19.30 - 21.00. Talkoopäiviä 1 syyskaudelle 2017 ja 1 kevätkaudelle 2018.
Ryhmän hallitreenikausi on 6.10.2017 - 27.4.2018. Hinta 5 eur/kerta eli tästä hallikaudesta hinta on 150 eur (30 krtaa)
Haku tokon valkkuryhmään 20.9. - 30.9.2017 osoitteeseen pk-toko-toimikunta (at) ylokk.net.

Ylöjärven koirakerho on päättänyt perustaa rally-tokon valkkuryhmän.
Valkkuryhmässä ei ole erikseen kouluttajaa vaan treenaajat kouluttavat toinen toistaan. Ryhmän maksimikoko on 6 koirakkoa ja minimi 4 koirakkoa.
Ryhmään pääsyn kriteerit ovat: tavoitteellisesti treenaava, on osattava kouluttaa koiraansa, on osattava auttaa ryhmän jäseniä, koiran yleishallinta oltava kunnossa, koira ei saa olla agressiivinen muita koiria kohtaan. 
Ryhmäläiset sitoutuvat edustamaan Ylökkiä arvokisoissa ja osallistumaan Ylökkin joukkueisiin.
Treenipäivä sunnuntai-iltaisin klo 20.00 - 21.30 noin kaksi kertaa kuussa. Talkoopäiviä tulee 1 / kausi.
Ryhmän hallitreenikausi on 8.10.2017 - 29.4.2018. Hinta 5 eur/kerta eli tästä hallikaudesta hinta on noin 70 eur (noin 14 kertaa. Kertojen lukumäärä voi hieman muuttua hallin muusta toiminnasta johtuen)
Haku rally-tokon valkkuryhmään viimeistään 3.10.2017 osoitteeseen pk-toko-toimikunta (at) ylokk.net.

17.4.2017 Tokokurssit ovat uudistuneet. Ylökkissä astuu voimaan tänä keväänä uusi kurssirunko, jossa tokon alkeis- ja jatkokurssit on jaettu kahteen osaan. Toko on sääntömuutoksen myötä muuttunut niin, että jo alemmissa luokissa koirilta vaaditaan paljon osaamista. Yksi alkeiskurssi ei riitä perehdyttämään harrastajia kaikkiin asioihin. Sen vuoksi sekä alkeiskurssi että jatkokurssi on jaettu kahtia. Tokon alkeiskurssi 1 keskittyy tokon perusteisiin ja siinä harjoitellaan paljon perustottelevaisuutta. Tokon alkeiskurssi 2:lla jatketaan siitä mihin 1-kurssilla jäätiin eli kerrataan perusteita ja syvennetään koirakon taitoja. Alkeiskurssi 2 keskittyy 1-kurssia enemmän tokoon eli alokasluokan liikkeisiin. Jatkokurssi 1 täydentää alkeiskursseja. Siellä syvennetään entisestään perusteita, hiotaan alokasluokan liikkeitä kisakuntoon ja aloitetaan avoimen luokan liikkeiden opettelu. Jatkokurssi 2:lla jatketaan avoimen luokan liikkeiden harjoittelua.

Uuden kurssijaon tarkoituksena on tarjota harrastajalle rauhallisen etenemistahdin, jossa asioita pääsee kertaamaan. Tarkoituksena on tukea harrastajia paremmin. Kurssien suoritusjärjestys on siinä mielessä vapaa, että alkeiskurssi 2:lle voi tulla vaikka ei olisi käynyt 1-osaa. Samoin jatkokurssi 2:lle voi osallistua vaikka ei ole käynyt jatkokurssi 1:stä. Koska kursseilla kerrataan paljon, mukaan voi hypätä milloin vain. Alkeiskurssi 1:lle voi tulla myös pennun kanssa. Jatkokursseille kuitenkin edellytetään edes yhden alkeiskurssin käymistä, koska siellä perusasioiden tulisi olla hallussa.

2.4.2017 Vapaaharkkaa on mahdollista ostaa myös kuukausi kerrallaan (20e/kk). Talkoopäivät kertyvät vapaaharkasta siten että 1kk = 1 päivä, 2kk = 1 päivä, 3kk = 2 päivää, eli kahdesta kuukaudesta yksi päivä. Vapaaharkkaoikeutta voi pyytää pk/toko-toimikunnalta, joilta saa myös lisätietoa vapaaharkasta.

12.3.2017 Haku tokon SM-joukkueeseen alkaa! Tokon sm-kisat järjestetään 27.-28.5. Ojangon koiraurheilukeskuksessa. Joukkuekisa järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti kahden päivän aikana: lauantaina 27.5. kisaavat joukkueen alokas- ja erikoisvoittajaluokka (evl:ssä karsitaan samalla yksilöt sunnuntain finaaliin), sunnuntaina 28.5. kisaavat avoimen ja voittajaluokan koirakot. Joukkue koostuu maksimissaan kuudesta (6) koirasta ja kolmesta (3) varakoirasta. Joukkueessa on 2 koiraa alokasluokasta, 2 koiraa avoimesta luokasta ja 2 koiraa voittaja- ja/tai erikoisvoittajaluokasta. Joukkueen vähimmäiskoko on kolme koiraa: yksi alokasluokasta, yksi avoimesta luokasta ja yksi voi-/evl-luokasta. Osallistumisoikeuteen tarvittavat vaatimukset on kirjattu tapahtuman nettisivuilla:

http://www.tokosm2017.net/osallistumisoikeus-joukkueet/

Jos mielit mukaan Ylökkin joukkueeseen ja täytät osallistumiskriteerit, laita postia pk-toko-toimikunnalle: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 31.3. mennessä.

26.1.2017 Vapaaharjoittelu Pinotien hallissa: tokon ja rallytokon vapaaharjoittelu on mahdollista silloin kun kentällä ei ole muuta toimintaa. Katso kenttävuoro-kalenterista vapaat ajat. Huom! Hallilla on käytössä pikkutila kenttien vieressä, joka on varattu tiistaina vain tokolle ja rallylle. Huomioi myös se, että hallilla voi olla agivapaaharkkaajia samaan aikaan. Pikkutilassa on mahdollisuus treenata pienimuotoisesti tokoa tai rallya. Vapaaharjoittelukortti maksaa 220e/vuosi, maksun voi suorittaa kahdessa erässä. Vapaaharjoittelukortti velvoittaa viiteen (5) talkoopäivään vuodessa. Ota yhteyttä pk-toko-toimikuntaan, jos haluat vapaaharkkakortin.

Vapaaharjoittelu on mahdollista myös 10 euron kertamaksulla, joka oikeuttaa tunnin vapaaharjoitteluun. Tämä vapaaharjoittelu on mahdollista sellaisille, joilla ei ole vapaaharkkakorttia, mutta vain sellaisille, joilla on avain halliin tai sellaisen ihmisen seurassa, jolla on vapaaharkkakortti ja avain. Maksu paikan päällä käteisellä hallilla olevaan lippaaseen.